Ελαιοκαλλιεργεια - Ελαιοσυγκομιδη

Με τη συστηματική πολύχρονη  προσπάθεια και φροντίδα για τη σταδιακή αναβίωση των εγκαταλειμένων  ελαιόδενδρων , τα “Κτήματα Πλωμαρίου” διαμορφώνουν με επιμονή και υπομονή το πλαίσιο της βιώσιμης ελαιοκαλλιέργειας στη προικισμένη από τη φύση ορεινή ζώνη, με ένα συνδυασμό παραδοσιακών εμπειριών, σύγχρονων τεχνολογικών μεθόδων και βέλτιστων πρακτικών ελαιοκαλλιέργειας και ιδιαίτερη μέριμνα για το φυσικό περιβάλλον.

Το παλιό με το νέο συνυπάρχουν αρμονικά και αλληλοσυμπληρώνονται στην υλοποίηση του σχεδιασμού μας, για την αναδημιουργία των παραδοσιακών ορεινών ελαιώνων, από την γηγενή στο Πλωμάρι ποικιλία Κολοβή (ή Βαλανολιά  ή Μυτιληνιά) και την παραγωγή του παραδοσιακού μονοποικιλιακού  και προικισμένου από την γη της Λέσβου (Donum Terram) εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου.

Συνεχής και προσεκτική φροντίδα, όλο το χρόνο, της γης και της ελιάς για την ανάπτυξη και μεταφορά από το έδαφος σημαντικών θρεπτικών συστατικών στον ελαιόκαρπο. Κλάδεμα με παραδοσιακά εργαλεία, μάζεμα αποκλειστικά με το χέρι και άμεση μεταφορά στο σύγχρονο πιστοποιημένο διφασικό ελαιοτριβείο ψυχρής έκθλιψης, αποτελούν τη βάση για να διατηρήσει ο ελαιόκαρπος όλα τα μοναδικά και εξαιρετικά χαρακτηριστικά της ορεινής ζώνης του Πλωμαρίου.

Ελαιοποιηση - Τυποποιηση

Το ελαιόλαδο παράγεται σε σύγχρονο, πρότυπο διφασικό φυγοκεντρικό ελαιοτριβείο, με απλή συμπίεση του καρπού, χωρίς να χρησιμοποιούνται χημικά και διαλύτες και χωρίς να θερμαίνονται οι ελιές. Με αυτό τον τρόπο διατηρούνται όλα τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά η οσμή και η γεύση, ενώ αποδίδεται έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ανώτερης ποιότητας και πλούσιας θρεπτικής αξίας. Η λεπτή γεύση και το φρουτώδες άρωμα, βρίσκονται σε άριστη αρμονία με τη πικάντικη γεύση, ενώ η υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά αποτελεί βασικό παράγοντα για την υγεία και προσδίδει τη χαρακτηριστική πικρότητα.

Η τυποποίηση στο πιστοποιημένο τυποποιητήριο γίνεται με βάση τις προδιαγραφές που ορίζει ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός και με γνώμονα τα υψηλά πρότυπα που έχει θεσπίσει για όλα τα στάδια της τυποποίησης και πιστοποίησης.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart